20 februari 2010

Pilträdens systrar


"Pilträdens systrar" av Ann Brashares
Ama, Jo och polly har varit vänner sedan första dagen i skolan, då de tillsammans rymde från skolan då ingen kom och hämtade dem. De planterade varsit pilträd i en glänta i skogen, och tillsammans hjälptes de åt att vattna och ta hand om träden.
Boken utspelar sig sommaren innan tjejerna ska böra High School, och med tiden hat tjejerna glidit ifrån varandra en del. Polly åker på modellkurs, Jo till strandhuset och Ama hamnar på ett vildmarksläger, och de glider isär allt mer.
Ska de hitta tillbaka till vänskapen de haft? Eller klarar de sig bra utan varandra?

Ann Brashares är författaren till de fyra succéböckerna om "Systrar i jeans", och även vuxenboken "Sista sommaren (med dig). Egentligen känns det lite konstig att Brashares ska skriva en ny bok, som har ungefär samma story som "Systrar i jeans", för i "Pilträdens systrar" finns kompisar som känt varandra länge, de har något gemensamt och de ska skiljas åt under en sommar; precis som jeanssystrarna. Borde inte författaren ha en ny idé?
Jag älskade "Systrar i jeans"-serien, men är inte lika förtjust i pilträdssystrarna. Brashares borde satsa på något nytt, en ny story.
Men lite kul är det att personer från "Systrar i jeans" dyker upp i boken ibland, för Ama, Jo och Polly bor i samma stad som jeanssystrarna, och de är nästan som kändisar!

Antal sidor: 326
Betyg: 4/5
20/2-10

3 kommentarer:

  1. Kolla in twilight.blogg.se den är så cool! 8D

    SvaraRadera
  2. jag håller helt med dig :) Varför ska hon skriva en till bok som näst är likadan? Jag började läsa boken men orkade inte läsa klart den. Den vara helt enkelt inte tillräckligt intressant.Jag kan tänka mig att jag hade för höga förväntningar eller att den inte vara lika bra som systrar i jeans.

    gillar din blogg :) ha det bäst

    SvaraRadera